Begagnade kontorsstolar

Begagnade kontorsstolar är en produktkategori där det kan finnas riktigt stora pengar att tjäna. Dels för att nya kontorsstolar kan kosta en hel del pengar men också för att bra kontorsstolar ökar produktiviteten och minskar risken för sjukskrivningar. Utbudet av använda kontorsstolar av hög kvalitet är stort och oavsett om du är ute efter en stol till dig själv eller om du är inne på att göra en större beställning, finns det goda möjligheter att fynda. I den här texten ska vi ge några råd kring hur man köper en bra begagnad kontorsstol.

Fördelar med begagnade kontorsstolar

Om du har en bestämd budget när du ska köpa en eller flera kontorsstolar få du högre kvalitet för pengarna än om du begränsar dig till nytillverkade. Just när det gäller exklusiva kontorsstolar som är utformade för perfekt ergonomi kan det finnas riktigt stora pengar att tjäna. Det kan också vara en bra idé att satsa på en begagnad stol om man befinner sig i ett uppstartsskede med sitt företag eller behöver en till hemmakontoret.

Begagnade kontorsmöbler passar givetvis bättre än nyproducerade om man gillar retrostil och tycker att det kul att inreda med ovanliga föremål. När vi pratar om estetik hör stolarna till kontorets viktigaste möbler eftersom de ofta hamnar i blickfånget. Om du tittar på riktigt exklusiva eller avancerade stolar kan det ibland vara värt pengarna att låta klä om dem och att göra något åt eventuell repor. På sätt höjer man även värdet på sin stol.

Begagnade kontorsstolar kan höja nivån på kontoret

Saker att tänka på

Begagnade kontorsstolar finns både med och utan armstöd och med eller utan stöd för nacken. Bestäm dig innan du gör ditt köp för vilken av dessa grundmodeller du vill ha och begränsa sökningen till stolar med rätt utförande. En kontorsstol måste vara konstruerad på ett sådant sätt att du kan sitta i den på flera olika sätt. Det är bra för ryggen och handlederna att växla arbetsställning då och då.

Problemet med stol som har många olika är den går sönder lättare. När det gäller just stolar med väldigt flexibla inställningar är det alltså en bra idé att satsa på ett kvalitetsmärke. Kontrollera även sitsen och ryggen, ofta kan du se om materialet är försvagat och om det riskerar att gå sönder i framtiden. Om du kan bedöma hur länge stolen kommer att hålla så är det lättare att avgöra om den är ett bra köp i förhållande till sitt pris.

Bortse inte från begagnat

Begagnade kontorsstolar finns i alla prisklasser idag och ofta är de av förvånansvärt bra kvalitet. Många företag gör avdrag för sina möbler och kan därmed byta ut dem innan långt innan de är uttjänta. Det är ett faktum som kan ge dig råd att investera i en stol som hade legat långt bortom dina budgetramar om den varit fabriksny. En stol med bra ergonomi kommer dessutom att kunna leda till bättre produktivitet. Det lönar sig helt enkelt med bra begagnade stolar!