Begagnade konferensmöbler

Begagnade kontorsmöbler kan betyda lite olika saker beroende på vad de ska ha för funktion. I det här inlägget ska vi ta en titt på konferensrummet och dess möblemang samt argumentera för varför vi tycker det är en bra idé att leta efter just begagnade möbler till konferensrummet istället för att köpa nya.

Bordet och stolarna är viktigast

Ett konferensrum ska framförallt ha plats för människor och deras idéer. Det bör absolut inte vara övermöblerat, ett bord och stolar är det centrala. En stor whiteboard eller projektorduk bör också få plats. Många företag gör sig av med kontorsmöbler av helt andra skäl än att de är utslitna. Begagnade konferensbord kan kosta en bråkdel av vad du får betala för ett nytt av motsvarande kvalitet.

Detaljerna gör helheten

Begagnade konferensbord kan vara något kantstötta. Men i vissa sammanhang är patina en del av charmen, kanske inte om det är en vitlackad möbel men men talar vi om ett gediget oljat eller vaxat träbord är det bara snyggt med lite karaktär. Är det ett rent utseende man är ute efter kan ett massivt bord fixas till med små medel. Stolar för konferensrum kan vara lite nättare i formatet än kontorsstolar och går ofta att hitta i större partier second hand.

Stolar för konferensrummet behöver inte vara individuellt anpassade på samma sätt som medarbetarnas egna arbetsstolar utan bör vara snygga, bekväma och ge ett enhetligt intryck. För att skapa ett trevligt klimat för konferenser kan det vara en bra idé med en stor och tjock matta som dämpar ekon i rummet. Bra belysning, givetvis, en lampa som bör hänga centrerad över bordet. Utbudet när det gäller just begagnade mattor och lampor är nästan större än när det gäller nyproducerat.

Satsa på begagnat i konferensrummet

Begagnade konferensbord och stolar kan ge dig mer kvalitet i förhållande till din budget än om du köper fabriksnya möbler. Det är dessutom ett miljövänligt val och det är något som hör ihop med vad många företag vill förmedla. Även när det gäller detaljerna som gör helheten finns mycket fint second hand. Ibland kan det vara läge att fixa till en begagnad möbel så att den blir som ny och ibland är det bara charmigt med ett lite slitet utseende.

Begagnade konferensbord kan du få till fyndpris